DAHA NEKADAR

İnatçı Öksürük

Uzun süren öksürük şikayetlerinin altında yatan nedenin araştırılması gerektiğini vurgulayan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Adem Yılmaz, kış aylarında influenza, adenovirüs, RSV gibi birçok virüsün sürekli hastalıklara yol açtığı uyarısında bulunuyor. Hastalarda inatçı öksürüğe neden olabilecek virüslere karşı tedbir alınması gerekiyor.

Uzman Dr. Adem Yılmaz Hastalıklar arasında geçmeyen öksürüğün, sadece uzamış bir gribal enfeksiyona bağlı olabileceği gibi, KOAH veya kanser gibi ciddi hastalıkların da belirtisi olabileceği konusunda uyarıyor.
İNATÇI ÖKSÜRÜKLERDE AKCİĞERLERE DİKKAT!
Uzun süreli geçmeyen öksürüklerle ilgili olarak Dr. Yılmaz, "Öksürük, hava yollarını temizleyen önemli bir savunma mekanizmasıdır. Ancak uzun süren inatçı öksürükler, akciğerlerle ilgili ciddi sorunların habercisi olabilir" diyor. Zatürre, akciğer kanseri, tüberküloz, KOAH gibi yaşamı tehdit eden hastalıkların ve sigara kullanımının da kronik öksürüğe neden olabileceğini belirtiyor.
3 HAFTAYI GEÇMEMELİ!
Dr. Yılmaz, öksürüğün süresi açısından önemli olduğunu vurgulayarak, öksürük şikayetlerinin 3 haftayı geçmesi durumunda araştırılması gerektiğini, özellikle yüksek ateş ve uzun süre devam eden öksürüklerde zatürreden şüphelenilmesi gerektiğini söylüyor.
Kronik öksürüğün sık görülen nedenlerinden biri olan astımın, sadece nefes darlığına değil, sadece öksürükle de kendini gösterebileceğini belirten Dr. Yılmaz, geceleri başlayan, uykudan uyandıran ve eforla gelen öksürüğün astımı düşündürmesi gerektiğini belirtiyor.
DÜNYA GENELİNDE EN SIK GÖRÜLEN KANSER TÜRÜ!
Akciğer kanserinin dünya genelinde en sık görülen kanser türü olduğunu ifade eden Dr. Yılmaz, uzun süre devam eden öksürük şikayetlerinin akciğer kanseri belirtisi olabileceği konusunda uyarıyor. Erken teşhisin tedaviye olanak tanıdığını ve zaman kaybetmeden tedaviye başlanmasının önemli olduğunu belirterek, hastaların yaşam konforuna hızla geri dönmesine ve bazen hayat kurtarmaya yardımcı olabileceğini söylüyor.

İnatçı Öksürük


FOTO GALERİLER

DAHA NEKADAR © 2015 Tüm hakları saklıdır   [Künye]   [İletişim]   [Kullanım ve Gizlilik şartları]   [Rss]   
Adres:
İletişim: